Curs de arhivar

FORMARE PROFESIONALĂ

CURS SPECIALIZARE - ARHIVAR

S.C. FORMEXPERT TRAINING S.R.L. Zalau,
organizează cursul de specializare ARHIVAR – Cod C.O.R. 441501.

Cursul nostru de Arhivar, organizat cu Avizul Arhivelor Naționale, este potrivit pentru dumneavoastră, dacă activați în domeniul gestionării documentelor în cadrul instituțiilor publice și private. Calificarea de arhivar este obligatorie pe piața muncii, întrucât, conform art. 31 din Legea Arhivelor Naționale, nr. 16 din 1996, fiecare organizație, publică sau privată are obligația să își organizeze un compartiment de arhivă, administrat de personal specializat și responsabil în probleme de arhivă.
Cursul de Arhivar pe care vi-l oferim are un caracter interactiv, îmbinând elementele de teorie cu cele practice și își propune să sprijine participanții în dezvoltarea competențelor specifice ocupației.

Arhivarea documentelor, atunci cand este realizata corect si conform legislatiei, scuteste firmele de amenzi si pierderi financiare. Serviciile de arhivare a documentelor sunt indispensabile atat marilor companii, cat si celor mai mici firme deoarece fara arhivare corecta a documentelor, se pierd bani, direct si indirect, se pierde timp, se iroseste energia angajatilor, sunt ratacite documente importante sau se iroseste spatiul cu stocarea unor documente ce au depasit termenul legal de pastrare iar Legea Arhivelor Nationale (nr. 16/1996) solicita creatorilor de documente respectarea unor conditii importante in ceea ce priveste organizarea/arhivarea documentelor, precum si pastrarea si depozitarea acestora.

COMPETENȚE DOBÂNDITE

  • CUNOASTEREA INTOCMIRII NOMENCLATORULUI ARHIVISTIC SI INAINTAREA CATRE ARHIVELE NATIONALE
  • ADMINISTRAREA DOCUMENTELOR IN DEPOZITUL DE ARHIVA
  • OPERATIUNI ARHIVISTICE DESFASURATE ASUPRE DOCUMENTELOR
  • VALORIFICAREA INFORMATIILOR DIN DOCUMENTE
  • ASIGURAREA CONDITIILOR DE CONSERVARE A DOCUMENTELOR DIN DEPOZIT

Grupul tinta il reprezinta persoanele care desfasoara activitati de arhiva, atat in Arhivele Natio-nale, cat si la alte institutii publice si la organizatii cu caracter privat.
Programa de curs are un numar de 120 de ore si este realizata in conformitate cu Standardul Ocupational.
Predarea se face prin metode moderne (videoproiector și discuții interactive;on-line) pe baza unui suport de curs oferit fiecărui participant la curs.

Certificatele de specializare profesională sunt în conformitate cu standardele internaționale, sub antetul Ministerului Educatiei Nationale si Ministerul Muncii si Justitiei Sociale si contin si un supliment descriptiv in care sunt mentionate competente dobandite in urma cursului.

Durata: maxim doua luni . Pret: 800 lei.
Pentru inscrieri va rugam sa completati si sa trimiteti fisa anexata la
fax. 0360-401171, sau pe adresa de mail: formexpert.training@gmail.com.
Alte informatii la tel. 0741-514104 ; 0770-409162

FIȘĂ DE ÎNSCRIERE LA CURS
Descarcă